Felmeddelande

Notice: Undefined index: localized_options i menu_navigation_links() (rad 1861 av /includes/menu.inc).

GLASRUTOR

I tillverkningen av fönster anvÀnder vi högkvalitets glas frÄn en framstÄende glastillverkare Saint-Gobain.

Korrekt valda rutor kan ha olika funktioner. För att anpassa dessa till vĂ„ra behov mĂ„ste vi bestĂ€mma vilka parametrar Ă€r viktiga för oss. 

ENERGIBESPARING

Att uppnÄ den bÀsta vÀrmegenomgÄngskoefficienten Àr en av prioritet för alla fönstertillverkare. Produkter som direkt pÄverkar sÀnkningen av denna faktor Àr isolerglas tillverkade av lÄg-emissionsglas.

Isolerglas med förhöjd termo-isolering bestÄr av tvÄ glasskivor dÀrav en Àr tÀckt med ett tunt skikt av silverföreningar.

Detta lÄg-emissionsskikt placeras inuti isolerglaset. Utrymmet mellan glasen fylls med argongasen som har goda isolerande egenskaper.

Skiktet som tÀcker en av glasskivor fungerar som en osynlig vÀrmesköld som behÄller vÀrmen inne i rummet, medan solens strÄlar fÄr passera.

SOLSKYDD

Den frÀmsta funktionen av solskyddsglas Àr att skydda frÄn direkt solljus och mycket mer.

Solskyddsglas i kombination med glas med höjd vÀrmeisolering behÄller vÀrmen inomhus under vintertid och skyddar mot solljuset samt mot överhettningen under sommartid.

En sÄdan lösning innebÀr en kostnadssÀnkning för luftkonditionering under sommarperioden men Àven för uppvÀrmning under vinter. De viktiga parametrar i denna funktion ör framför allt ljustransmission LT men Àven faktor g och U.

SÄKERHET

SÀkerhets glas kan vara hÀrdat eller laminerat, allt beroende pÄ dess anvÀndning.

HÀrdat ESG-sÀkerhetsglas

UtsÀtts för vÀrmebehandling vilket ökar dess mekaniska hÄllbarhet. SÄdant glas Àr upp till 5 gÄnger starkare Àn vanligt ohÀrdat glas. Dessutom kÀnnetecknas glaset med sitt specifika sÀtt att spricka. Glaset splittras i smÄ bita med trubbiga kanter.

Laminerat VSG-sÀkerhetsglas

Det bestÄr av tvÄ glasskivor bundna med varandra med en eller flera skikt av speciell folie. NÀr glaset slÄs sönder sitter glasskÀrvorna fast pÄ folien. Denna effekt skyddar mot risken att skadas men fungerar Àven som ett extra inbrottsskydd som hindrar mot intrÄng.

SÀkerhetsglas inte bara skyddar oss mot risken för skador eller intrÄng, det kan utgöra en rad andra funktioner för att förbÀttra komforten i vÄra liv sÄsom ökad vÀrmeisolering eller ljudisolering.

AKUSTISK KOMFORT

En hög nivÄ av akustisk isolering i vÄra fönster i hög grad bestÀms av glas som ska anvÀndas.

Om vi bor i en bullrig miljö Ă€r det vĂ€rt att anvĂ€nda glas som kan pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt absorbera dessa ljud. 

En god effekt av ljudisolering kan vi fÄ om vi anvÀnder isolerglas som bestÄr av tvÄ glasskivor med olika tjocklek.

SÄna finns i följande kombinationer:

1) tvÄ enkla glasskivor med olika tjocklek som t.ex. 8/16/4, 8/12/4 o.s.v.

2) en enkel glasskiva och en laminerat glasskiva som bestÄr av tvÄ glasskivor sammankopplade med PVB folie med isoleringsegenskaper. Ett sÄdant isolerglas garanterar Àven en hög sÀkerhetsnivÄ.

DEKORATION

Ett brett spektrum av dekorativa glas som finns i vĂ„r offert kommer att hjĂ€lpa dig finna en perfekt lösning för att ordna upp inuti i ditt hem. 

Även om dessa ska i första hand uppfylla dekorativa funktioner sĂ„ finns det inget hinder för att anvĂ€nda dessa till andra uppgifter som vĂ€rmeisolering, solskydd, ljudisolering eller ökad sĂ€kerhet.

NEDAN PRESENTERAS MÖNSTER FÖR PRYDNADSGLAS.

chinchila
antelio_reflex_braz
chinchila_braz
flutes_mat_clear
kura
master_carre
matowa
niagara
monumentals
parsol_antisol_braz
parsol_antisol_grafit
sylvit
sylvit_braz
thela
waterdrop